top of page

Voor je verder gaat...

 

... is het belangrijk om in het achterhoofd te houden:

1. dat wij beter zijn in kweken en selecteren dan in foto's trekken

2. onze foto's zelden van de kruising zijn, maar wel van de moeder

3. dat een deel van de kruisingen nog niet getest zijn, maar in het verleden konden we de uitkomst altijd mooi voorspellen

4. dat de voorraad steeds beperkt is.

5. dat wij nooit kruisingen opnieuw maken. Uitverkocht = voor altijd uitverkocht

ONZE

VROUWELIJKE BUITENSOORTEN

 

Deze kruisingen zijn te koop:

De ouders onder deze lijst niet.

Thai King S

UELsativa x Wild Thailand Ryder auto F1 ♀

Glue King

UEL  x Gorilla Glue F1 ♀

autoCBD

medicinale autoflower met weinig THC ♀

ThaiMav

Maverick x Wild Thailand Ryder auto F1 ♀

Swiss King BX - uitverkocht

(UELearly x Erdbeer) x UELlooker ♀

ThaiKing6

(UEL x S6) x Wild Thailand Ryder auto ♀

Lime6 - uitverkocht

(UEL x S6) x 3BearsOG auto ♀

LimeOG

Ultra Early Sativa x 3BearsOG auto F1 ♀

 

Beschrijving van de gebruikte ouders:

Niet te koop! Enkel de lijst hierboven

King of the North algemeen

Kort samengevat is de King alles wat een binnensoort moet zijn: mooi, luide geuren en sterke high. Met dat verschil dat je de King gewoon buiten kan kweken. De ontmoeting met deze variëteit in 2015 was een mijlpaal. Daarvoor hadden we al een grote kwaliteitsstap gemaakt door van Deense naar Canadese genetica over te schakelen.  Maar de King of the North verblufte iedereen die het mocht meemaken. Wat buitenwiet heel vaak mist zijn de overweldigende aroma’s en de bag appeal, maar de King is net heel luid en eye-catching.

De originele kruising is Ultra Early Love (of UEL) van Reeferman. We zijn de vrienden die deze soort vereeuwigden en ons toevertrouwden enorm dankbaar. You know who you are, thanks guys! Volgens Reeferman is dit een Colombian Gold x G13, maar wij vermoeden dat er toch nog wat anders bij zit ook. Wat het ook moge zijn, het is goud en dat is wat telt.

Je kan soorten vinden die beter zijn tegen rot, maar dan verlies je andere kwaliteiten. In slecht weer zal je hoogstwaarschijnlijk wat plekjes moeten weghalen, maar 70% oogsten dat lukt altijd. Als je op een plaats veel last hebt van bladschimmel/leaf septoria dan moet je ook uitkijken, want zoals zo vele soorten is de King niet resistent.

Ook de opbrengst per plant is bij de pure King aan de lage kant, maar dit is meestal opgelost met een kruising.

De ene King is de andere niet, er is nog interessante variatie. Hieronder vind je de verschillende lijnen waarmee we werken. Belangrijk op te merken is dat deze niet puur beschikbaar zijn en ook nooit zullen komen, kruisingen dat is de echte kracht van de King.

Sativa King

Zalige zomerse high! Dat is het enige waarop deze stek geselecteerd is uit F5 zaad van de moeders met onze favoriete high.  Mooi meegenomen is dat dit lang niet haar enige kwaliteiten zijn:

Oogst op 20-25 september, sterke frisse citrus aroma’s, frosty. Hadden we al gezegd dat de high top notch is?

Dollar King

She got the smells, she got the looks! Stek geselecteerd uit hetzelfde F5 zaad als de Sativa King, maar complexere aroma’s. Citrus blijft het centrale thema, maar dit wordt gecombineerd met chemische tonen en impressies van exotisch fruit. Hoog bag appeal.

Zeer frosty, prima compact en oogst rond 25 september. Hybride high die eerder richting sativa leunt.

x Crème de la chem auto

zaden.jpg

De Creme de la chem is een chemdog auto van het gerenommeerde Mephisto genetics. Het is een van de absolute toppers uit hun gamma. We hebben de auto echter nog niet buiten getest.

Duidelijk meer een indica profiel. Mooie toppen. Je kan veel feedback online terugvinden.

 

We gebruikten vrouwelijk stuifmeel van deze auto om een aantal kruisingen mee te maken. De combinatie met een buitensoort is hoogstwaarschijnlijk een week vroeger oogstbaar dan de moeder. We hebben nog geen enkele F1 kruising met deze auto getest dus het is belangrijk te weten dat de F1’s ook geen dag vroeger kunnen zijn dan de moeder of als we geluk hebben net 2 weken vroeger.

 

Het kruisen van een binnensoort met een auto noemt men tegenwoordig ‘fast version’, ‘early’ of iets anders. Het kruisen van een echte buitensoort met een auto vinden wij een betere tactiek. Je kan dan soms al eind Augustus oogsten, maar de meeste zitten midden september. Bovendien zijn veel van de fast versions best leafy, niet gek compact of niet goed tegen rot.

x Wild Thailand Ryder auto