top of page

Vroege King aka. the Prince

Extreem vroeg en enorm compact, dat waren de doelen die we in drie jaar effectief hebben kunnen bereiken met deze lijn.

Het is een S2 generatie van een geselecteerde F4 plant, dat is vergelijkbaar met een F8. De moederstek was een buitenbeentje uit de King of the North zaadkweek, we zijn enorm blij dat we toen de reflex hebben gehad om de plant te stekken. Dat was de allereerste stek die we overwinterd hebben. Bij een S1 bestuif je de stek met zichzelf. Voor de S2 kweekten we circa 20 S1 zaden en hieruit selecteerde we de 3 planten die voldeden aan onze selectie. Deze bestoven we opnieuw met zichzelf om de S2 generatie te krijgen. De planten zijn heel stabiel uit zaad en tot hiertoe hebben we nog geen enkele plant gevonden die niet voldeed aan het vroeg + compact doel.

Oogst van 25 augustus tot 7 september. Deze lijn leunt veel harder tegen de indicakant: bredere bladeren, vuile chemische geuren en een body-high. Als sativafans niet echt onze high want niet sociaal genoeg.

Erdbeer

De echte original Swiss Erdbeer! Een legandarisch Zwitsers ras dat nu, 30 jaar na haar hoogtijden van de legale periode, nergens meer beschikbaar was… tot vandaag!

Dankzij onze Zwitserse vriend die vroeger in de scene actief was, hebben we succesvol een reproductie op poten gezet waardoor dit ras gered is van de vergetelheid. Onze dank is groot tegenover iedereen die dit mogelijk maakte.

Dit ras is zeer waardevol omdat het twee eigenschappen als geen ander weet te combineren: het maakt steenharde toppen en is toch zeer robuust tegen rot. Ongeëvenaard!

De Erdbeer is een stabiele lijn, dit betekent dat het vooral een interessant ras is voor zij die graag zelf wat kruisingen maken. Als je dit niet graag doet raden we de Swiss King aan, die zal als echte F1 hybride een beter resultaat geven dan de pure Erdbeer. De high is namelijk maar zozo.

Oogstbaar eind September met enkele individuen die al rond de 15e klaar zijn.

Guerilla Gold

In het verleden zijn er verschillende lijnen uitgebracht. Wij gebruiken de GG2 van Highrise seeds en de GG5 van White Buffalo seeds.

De GG2 is het resultaat van 3 jaar extreme selectie door in een veld van circa 100 planten. Enkel de beste 3 planten werden uitgekozen om mee verder te kweken. Ondertussen is het de oermoeder van vele gerenommeerde buitensoorten, wegens de stabiele lijn zeer geschikt voor hybrids mee te maken die in tegenstelling tot vele Denen gevuld zijn met compacte toppen, vroeg afbloeien en tamelijk rot bestendig zijn. Weinig knipwerk. Oogst mid-eind september.

GG5 is GG3xGG2.

 

De GG is vooral interessant om haar opbrengst potentieel. Ze maakt veel dikkere toppen dan de King. Meer bulky. Ze heeft wel meer blad in haar toppen.

Aangezien het al lang geleden is dat de eerste GG zaden verkocht werden in het mannelijk/vrouwelijk is het nuttig op te merken dat het zeer belangrijk is om een goede lijn te bemachtigen. Er drijven veel zaadlijnen rond die de glorie van de GG niet meer vatten doordat ze niet voldoende geselecteerd zijn. De original gangster is compact en zeker niet fluffy, niet bepaald leafy en ok tegen rot.

Essix

S6 moeder geselecteerd uit paar honderd planten door een bevriende guerilla artiest uit de UK. Deze werd bestoven met haarzelf (S1) om zo de grootste kans te hebben om haar unieke eigenschappen te behouden in het nageslacht.

 

Groeit uit tot een forse, gezonde plant met twee zeer interessante eigenschappen: ze is enorm robuust tegen rot en schimmel en weet dit te combineren met compacte knoppen die zich vlot laten knippen. De moeder was oogstbaar 1-7 oktober, maar we kregen al te horen dat de planten uit het zaad eind september al omkunnen.

 

Visueel een mooi eindresultaat, maar de high is haar zwakte. Het is een aangename hoofd high met weinig body, fijn voor sociale aangelegenheden. Jammer genoeg is de duur van de high best kort en zijn er weinig aroma’s te bespeuren.

 

Kortom: een echt basisras voor zij die zekerheid verkiezen boven premium eindresultaat.

bottom of page