ONZE

MAN/VROUW

BUITENSOORTEN

 

Deze kruisingen zijn te koop:

De ouders onder deze lijst niet.

Dollar Mav - uitverkocht

Dollar King x Maverick

Swiss Mav King - uitverkocht

(Erdbeer F6 x Vroege King) x Maverick

MexMav

Mextiza x Maverick

 

Mav Chemo - laatste stuks

(Chemo x Irian autoflower) x Maverick

Erdbeer IBL

Erdbeer x Erdbeer

Mad King 1.0 - uitverkocht

Sativa King x (Sativa King x Madagascar)

Apollo's Durban (IBL)

Apollo's Durban x Apollo's Durban   5 vrouwtjes, 8 mannetjes

Durban project #1 (DBP#1)

Canuk Durban x Apollo's Durban

DBP#Ghost

Ghost OG (S1) x Apollo's Durban

DBP#Mex

Mextiza x Apollo's Durban

DBP#Burmese

Burmese x Apollo's Durban

 

Beschrijving van de gebruikte ouders:

Niet te koop! Enkel de lijst hierboven

Maverick

Als breeder van buitenzaden ben je constant opzoek naar een zeer vroege soort die weinig tot geen compromissen maakt op kwaliteit. Dat is geen makkelijke zoektocht. De kwaliteit van de meeste zeer vroege soorten is gewoonweg niet te vergelijken met soorten die eind september geoogst worden. Of ze zijn luchtig, of leafy, of onstabiel, of stressgevoelig, of hermagevoelig en vaak ruiken ze naar hooi eens geoogst.

Niets van dat alles met de Maverick! Op deze stabiele lijn kan je vertrouwen.

 

We zijn dan ook vereerd dat we het vertrouwen kregen om deze soort te vermeerderen. Aan deze soort werd hard gewerkt in Canada door masterbreeder Da’Shadow, de originele kruising was AutoAffie x EarlyWonderSkunk. Ze bevat niet de typische autoflowergenen dus je kan doorkruisen zonder dat je die vervelende variatie krijgt aan oogsttijden.

 

De soort is hier bij ons oogstbaar rond 7 september. Ze heeft ruwweg 2 pheno’s: de red-type met mangaan bladstelen en -nerven. Deze ziet er het mooist uit en heeft een heel functionele en plezierige high. De groene pheno is meer leafy, iets bossiger en heeft een sterker body effect.

 

OK tegen bladschimmel en OK tegen toprot.  De soort is binnen nogal gevoelig aan meeldauw, maar buiten hebben wij daar nooit last van.  Kortom: niet de resistentie-kampioen, maar oogsten zal je altijd.

De geur is behoorlijk. Geen geurbom zoals onze King’s, maar ver van hooi. Afghaanse geuren: hashy, skunky, earthy.

 

Aangezien het een stabiele soort is, is ze uitermate geschikt om te gebruiken in kruisingen. Om in te schatten wanneer een kruising oogstbaar is, neem je gewoon de helft tussen de moeder en de vader. Onze Mextiza is bijvoorbeeld eind oktober oogstbaar, dus de kruising Mextiza x Maverick verwachten we te kunnen oogsten in de eerste week van oktober.

 

Elke kruising die we aanbieden is ongetest. Maar we hebben al andere kruisingen gezien en hebben vertrouwen in wat we aanbieden.

Dollar King

She got the smells, she got the looks! Stek geselecteerd uit hetzelfde F5 zaad als de Sativa King, maar complexere aroma’s. Citrus blijft het centrale thema, maar dit wordt gecombineerd met chemische tonen en impressies van exotisch fruit. Hoog bag appeal.

Meer info over de King lijn vind je op de pagina van het vrouwelijk zaad.

Zeer frosty, prima compact en oogst rond 25 september. Hybride high die eerder richting sativa leunt.

Vroege King aka. the Prince

Extreem vroeg en enorm compact, dat waren de doelen die we in drie jaar effectief hebben kunnen bereiken met deze lijn.

Het is een S2 generatie van een geselecteerde F4 plant, dat is vergelijkbaar met een F8. De moederstek was een buitenbeentje uit de King of the North zaadkweek, we zijn enorm blij dat we toen de reflex hebben gehad om de plant te stekken. Dat was de allereerste stek die we overwinterd hebben. Bij een S1 bestuif je de stek met zichzelf. Voor de S2 kweekten we circa 20 S1 zaden en hieruit selecteerde we de 3 planten die voldeden aan onze selectie. Deze bestoven we opnieuw met zichzelf om de S2 generatie te krijgen. De planten zijn heel stabiel uit zaad en tot hiertoe hebben we nog geen enkele plant gevonden die niet voldeed aan het vroeg + compact doel.

Oogst van 25 augustus tot 7 september. Deze lijn leunt veel harder tegen de indicakant: bredere bladeren, vuile chemische geuren en een body-high. Als sativafans niet echt onze high want niet sociaal genoeg.

Erdbeer

De echte original Swiss Erdbeer! Een legandarisch Zwitsers ras dat nu, 30 jaar na haar hoogtijden van de legale periode, nergens meer beschikbaar was… tot vandaag!

Dankzij onze Zwitserse vriend die vroeger in de scene actief was, hebben we succesvol een reproductie op poten gezet waardoor dit ras gered is van de vergetelheid. Onze dank is groot tegenover iedereen die dit mogelijk maakte.

Dit ras is zeer waardevol omdat het twee eigenschappen als geen ander weet te combineren: het maakt steenharde toppen en is toch zeer robuust tegen rot. Ongeëvenaard!

De Erdbeer is een stabiele lijn, dit betekent dat het vooral een interessant ras is voor zij die graag zelf wat kruisingen maken. Als je dit niet graag doet raden we de Swiss King aan, die zal als echte F1 hybride een beter resultaat geven dan de pure Erdbeer. De high is namelijk maar zozo.

Oogstbaar eind September met enkele individuen die al rond de 15e klaar zijn.

Update: van een Zwitserse klant kregen we de feedback dat 2/3 van de planten een mooie representatie zijn van de erdbeer. 1/3 van de planten is luchtiger en geeft een lichte high.

Mextiza

Een kruising tussen een Oaxaca Mexicaan en een Nepalese vader gemaakt door Cannabiogen. Dit is de stek die we al het langste bijhouden. Ze viel direct op door haar extreem intense geur die nog het meeste lijkt op een penetrantende citroengeurende allesreiniger. En belangrijk: ze behoudt deze luide geuren als ze droog is, wat niet evident is bij buitensoorten.

De high is zeer potent, een hybrid high die eerder leunt naar sativa. Te intens voor elke dag.

Ze is net oogstbaar in ons klimaat, maar ze eindigt dan wel wat fluffy door het gebrek aan voldoende zon tijdens de laatste 1.5 maand. De kruising met een vroege soort zoals de Maverick lost dit probleem gedeeltelijk op.

Chemo

Dit is de meest potente indica wiet die we ooit hebben gekweekt. Voor de looks moet je het niet doen, voor de geur ook niet daar zijn betere soorten voor. Maar als je houdt van een intense stone dan is dit een topper.

We kregen deze van een Canadase oldtimer die al decenia gepassioneerd in het vak zit. Thanks Kushy! De genetica zijn Chemo x Irian Autoflower. De Chemo is waarschijnlijk de UBC cheemo, originele kloon. De Irian Autoflower is, ondanks de naam, geen echte auto maar een vroege soort.

De kruising met de Maverick zal deze soort vroeger maken, maar zal de stone ook iets meer richting een high trekken dus de grote verwachtingen die we schepten met onze eerste zin moeten we toch temperen met deze kruising.


Het zou kunnen dat er nog een kruising volgt met een andere echte indica.

De Chemo is oogstbaar rond 20 oktober.

Mad KIng 1.0

Sativa King x (Sativa King x Madagascar)

Zij die ons op de voet volgen weten dat we ons willen focussen op twee doelen: een hemelse sativa high en een bedwelmende stone om rustig bij in te dommelen.

Met dit backcross schema van een langbloeiende landras sativa en onze sativa King probeerden we de high van onze sativa King naar nog hogere sferen te brengen. We deden hetzelfde met original Haze in plaats van de Madagascar. Beide kruisingen groeiden uit tot elegante sativa’s die van eind september tot 20 oktober geoogst konden worden. Dit hadden we nooit durven dromen!

Jammer genoeg moeten we na de smoketests eerlijk zijn dat we onze standaard voor een cleane top notch high nog niet hebben bereikt. De high zelf is top, maar de afterhigh is nog veel te aanwezig. We weten nu dat het backcross schema werkt, maar dat een betere selectie nodig is om het eindresultaat te bekomen dat we echt willen.

Nu zijn we zelf enorm kritisch op onze sativa’s: Wij willen niets voelen als de high wegebt.  Maar we merkten dat onze testers deze sativa’s wel appreciëren. Daarom hebben we besloten om een gelimiteerd aantal toch al beschikbaar te stellen in afwachting van de 2.0 variant.

Over de Madagascar zal je nergens info vinden want deze brachten we zelf mee uit Ampokafo een dorp in het noordoosten dat je enkel te voet kan bereiken.

Apollo’s Durban

We zijn jarenlang op zoek geweest naar onze holy grail: een echte sativa high die vroeg genoeg is voor onze seizoenen. Daarbij waren we zeer streng op het high spectrum, maar niet op de rest (tenminste zolang we iets, al was het weinig, konden oogsten voor onze potten).

Het high spectrum dat we zoeken is een zomerse hoofdhigh die je vrolijkheid versterkt en die super is voor sociale aangelegenheden. Dat op zich is niet gek moeilijk om te vinden, maar we zijn nog strenger: er mag geen aanwezige afterhigh of comedown zijn. Sativa-hybriden kunnen de eerste 2 uur heel aangenaam zijn, maar je daarna onstuimig of moe maken.

4 jaar geleden ontmoette we een, ondertussen bevriende, kweker die al jaren dezelfde queeste had. Hij deelde zijn Durban, wij kweekte 1 vrouwtje en na de oogst waren we verkocht, het had alles wat we hierboven beschreven. De potentie, de sterkte van de high was eerder middelmatig, maar het high spectrum was subliem.

Dit seizoen hadden eindelijk plaats en tijd gevonden om deze variëteit te vermeerderen. We gebruikte 15 vrouwtjes en 9 mannetjes. Maar nu komt het jammere nieuws: tijdens het testen van de moeders vinden we die superieure sativa high niet meer terug. We hopen dat dit ligt aan het verschil tussen de high van een zaadvrouwtje en een onbestoven vrouwtje. Het zou ook aan de oogstdatum kunnen liggen. Maar we hebben deze hypotheses nog niet kunnen testen. Onze vriend zei dat er weinig variatie is in de high van verschillende dames, dus de kans dat we pech hebben met onze selectie is eerder klein.

Het aangeboden zaad komt dus met een stevige disclaimer totdat we meer feedback hebben kunnen verzamelen. Ondertussen hebben we ook interessante kruisingen gemaakt met de sativa King dus de queeste gaat onverstoorbaar verder.

De (potentiële) high maakt haar uniek, maar dit is haar enige troef. Verder is deze soort alles wat we niet zoeken: fluffy, leafy, geen aantrekkelijke aroma’s, niet super tegen rot, oogst van 10 tot 30 oktober.  Kortom: een echte liefhebbersplant.

 

Wortelachtige, kruidige, aardse aroma’s met soms iets licht citrusachtig.

Originele genetica: Durban Poison Amazing Special van High Quality Seeds.

DBP#1

zaden.jpg

Canuk seeds is een Canadese zaadbank. 

 

Compacte frosty Durban, maar eerder leafy. Niet resistent tegen bladschimmel en ook niet super tegen rot. We hadden 4 vrouwtjes waarvan 1 wel goed was tegen rot.

De high is best goed, aangezien wij een pure sativa ervaring willen geen blijver voor ons, maar anderen vinden het aangename wiet.

 

Oogst rond 15 oktober.

DBP#GHost

De Ghost OG wordt na de Triangle Kush beschouwd als de echte, originele OG Kush. Het S1 zaad werd gemaakt door Cannaventure.

 

Zonder veel hoop zetten we in 2019 drie planten en we werden enorm verrast, dit was de ontdekking van het seizoen: deze oer-Amerikaanse soort was gewoon oogstbaar in ons land én ze was zeer resistent tegen slecht weer. Bovendien maakt ze compacte, frosty toppen.

 

We hadden een groene en een paarse variant, de groene had een stone en was krachtiger. De paarse had een high en werd na de sativa King onze favoriete wiet van 2019.  En nu, na drie kweken, kunnen we stellen dat ze misschien wel de beste plant is die we ooit hebben gekweekt. Heel sociale high.

Stond samen met de Mextiza als enige nog fier te wiegen in de herfstzon op 12 november 2020 terwijl alle rest er maar pips bijstond.

OG Kush staat bekent om zijn floppy structuur en dat heeft onze stek ook, dus toppen en aanbinden is noodzakelijk.

We hebben ook zaden gemaakt met de Maverick, deze twee gaan zeer goed blenden vermoeden we, maar er zijn niet genoeg zaden om ze aan te bieden.

Burmese

DBP#Burmese

Oude soort van Reeferman die je omverblaast met haar complexe en unieke aroma’s, de high is verrassend sativa voor een soort die eruitziet als een indica. Frosty, niet gek compact, maar er zitten zoveel lagen in die aroma’s!

 

Zeer slecht tegen bladschimmel, maar tegen rot valt het best mee. Oogst eind oktober.

 

Een soort voor de durvers (of de binnenkwekers).

.

Winkel gesloten tot 10 januari 2023