ONZE

MAN/VROUW

BUITENSOORTEN

First King - Uitverkocht

Zeer vroege King dominante kruising met blueberry invloeden. Er is nog wat variatie, maar oogst ligt tussen 15 en 30 september. 

De blueberry geeft een extra indica punch aan het langdurige sativa effect van de King, erg potent. De blueberry zorgt ook voor mogelijke verkleuringen van de toppen, maar dit verdwijnt zodra de knoppen gedroogd zijn, hoog bag appeal.

Variatie in aroma’s: chemische tonen te vinden, maar ook blueberry en fruitig snoep.

 

Genetica niet volledig duidelijk, maar iets in deze trend:

[[(MOB x autoC99) x (King x Blue Dynamite)] x King] x King

 

Voorraad begint te slinken.

Erdbeer (IBL)

De echte original Swiss Erdbeer! Een legandarisch Zwitsers ras dat nu, 30 jaar na haar hoogtijden van de legale periode, nergens meer beschikbaar was… tot vandaag!

Dankzij onze Zwitserse vriend die vroeger in de scene actief was, hebben we dit jaar succesvol een reproductie op poten gezet waardoor dit ras gered is van de vergetelheid. Onze dank is groot tegenover iedereen die dit mogelijk maakte.

Dit ras is zeer waardevol omdat het twee eigenschappen als geen ander weet te combineren: het maakt steenharde toppen en is toch zeer robuust tegen rot. Ongeëvenaard!

De Erdbeer is een stabiele lijn, dit betekent dat het vooral een interessant ras is voor zij die graag zelf wat kruisingen maken. Als je dit niet graag doet raden we de Swiss King aan, die zal als echte F1 hybride een beter resultaat geven dan de pure Erdbeer. De high is namelijk maar zozo.

Oogstbaar eind September met enkele individuen die al rond de 15e klaar zijn.

Voorraad begint te slinken.

Swiss King F1 - UItverkocht

Vroege King (F6) x Erdbeer (IBL)

Prachtige combinatie voor zij die op zoek zijn naar een oerdegelijk basisras. Echte F1 dus de hybrid vigor tracteert je op enorme planten.

 

Sterke takken met dikke compacte toppen die in tegenstelling tot de erdbeer wel een blijvende geur hebben. Aroma’s gaande van nagellakremover, fruit, citrus tot zelfs wat muntig. Sterkte van de high is prima, echte hybrid high met een balans tussen hoofd en lichaam.

 

Oogst 25 september – 10 oktober.

 

Merk op dat we met de nieuwe naamgeving deze soort eigenlijk Swiss Prince zouden genoemd hebben aangezien hier de vroege King lijn voor is gebruikt.

 

Voorraad begint te slinken.

African King

[King x Reina Madre] x King

Kruising van onze King of the North met de Afrikaanse sativa ‘Reina Madre’ van het gelauwerde ‘Delicatessen seeds’. De hybrid vigour zorgt voor grote, stevige planten met goede opbrengst. Oogstbaar begin van begin tot eind oktober. Sterk tegen het

Nederlandse weer. Kan wat paarsige toppen maken.

 

De high is een aangename sativa, we hebben hier nog niet gek veel feedback over gekregen, maar alles wat we hoorde was lovend.

 

De aroma’s hebben baat bij een goede cure, na 3 maanden in de pot of mylar zak zijn de geuren veranderd.

 

Voorraad begint te slinken.

Heriberry

[MOB x autoC99 S1] x [ Herijuana x Mighty Mite F1]

Met vier ouders een echte poly-hybride dus veel variatie in deze zaden, maar wie wil zoeken zal goud vinden.

Geuren van blueberry candy tot onopvallend aards. Oogst van begin tot eind oktober.

 

Soort die het minst bestand is tegen botrytis rot van onze catalogus, er zijn planten (fenotypes) die volledig wegrotten in slecht weer, maar je hebt ook planten die in hetzelfde weer amper een kik geven.

Frosty compacte toppen. Grote indica bladeren. Indica hybrid high.

Electric Durban Passion

[Passion # 1 x Apollo13] x Apollo’s Durban

We hebben nog amper feedback gekregen over deze soort, maar het idee was om de zomerse high van Apollo’s Durban wat kick te geven met de Apollo13 van Brothers Grim en de toppen wat op te vullen met de Passion # 1.

Dit is voor de persoonlijke potten want sommige planten zijn best leafy of fluffy. Andere zijn compacter met minder blad.

 

Oogst begin tot eind oktober.

 

Voorraad begint te slinken.

ONS

DURBAN PROJECT

Dat is vaders van deze Durban...

Apollo’s Durban

We zijn jarenlang op zoek geweest naar onze holy grail: een echte sativa high die vroeg genoeg is voor onze seizoenen. Daarbij waren we zeer streng op het high spectrum, maar niet op de rest (tenminste zolang we iets, al was het weinig, konden oogsten voor onze potten).

Het high spectrum dat we zoeken is een zomerse hoofdhigh die je vrolijkheid versterkt en die super is voor sociale aangelegenheden. Dat op zich is niet gek moeilijk om te vinden, maar we zijn nog strenger: er mag geen aanwezige afterhigh of comedown zijn. Sativa-hybriden kunnen de eerste 2 uur heel aangenaam zijn, maar je daarna onstuimig of moe maken.

4 jaar geleden ontmoette we een, ondertussen bevriende, kweker die al jaren dezelfde queeste had. Hij deelde zijn Durban, wij kweekte 1 vrouwtje en na de oogst waren we verkocht, het had alles wat we hierboven beschreven. De potentie, de sterkte van de high was eerder middelmatig, maar het high spectrum was subliem.

Dit seizoen hadden eindelijk plaats en tijd gevonden om deze variëteit te vermeerderen. We gebruikte 15 vrouwtjes en 9 mannetjes. Maar nu komt het jammere nieuws: tijdens het testen van de moeders vinden we die superieure sativa high niet meer terug. We hopen dat dit ligt aan het verschil tussen de high van een zaadvrouwtje en een onbestoven vrouwtje. Het zou ook aan de oogstdatum kunnen liggen. Maar we hebben deze hypotheses nog niet kunnen testen. Onze vriend zei dat er weinig variatie is in de high van verschillende dames, dus de kans dat we pech hebben met onze selectie is eerder klein.

Het aangeboden zaad komt dus met een stevige disclaimer totdat we meer feedback hebben kunnen verzamelen. Ondertussen hebben we ook interessante kruisingen gemaakt met de sativa King dus de queeste gaat onverstoorbaar verder.

De (potentiële) high maakt haar uniek, maar dit is haar enige troef. Verder is deze soort alles wat we niet zoeken: fluffy, leafy, geen aantrekkelijke aroma’s, niet super tegen rot, oogst van 10 tot 30 oktober.  Kortom: een echte liefhebbersplant.

 

Wortelachtige, kruidige, aardse aroma’s met soms iets licht citrusachtig.

Originele genetica: Durban Poison Amazing Special van High Quality Seeds.

... met deze moeders:

Apollo's Durban (IBL)

Apollo's Durban x Apollo's Durban   5 vrouwtjes, 8 mannetjes

 

Durban project #1 (DBP#1)

Canuk Durban x Apollo's Durban

 

DBP#2

AK Bean Durban F1 x Apollo's Durban

DBP#3

Sensi Durban x Apollo's Durban

 

DBP#4

Original HQS Durban x Apollo's Durban

DBP#5

SSSC Durban x Apollo's Durban

 

DBP#Ghost

Ghost OG (S1) x Apollo's Durban

DBP#Mex

Mextiza x Apollo's Durban

DBP#Burmese

Burmese x Apollo's Durban

Beschrijving van de moeders:

DBP#1

zaden.jpg

Canuk seeds is een Canadese zaadbank. We hebben momenteel nog niet genoeg getest om definitieve uitspraken te kunnen doen, maar de high is veel belovend.

 

Compacte frosty Durban, maar eerder leafy. Niet resistent tegen bladschimmel en ook niet super tegen rot. We hadden 4 vrouwtjes waarvan 1 wel goed was tegen rot.

 

Oogst rond 15 oktober.

DBP#2

Dope Beard Durban stek uit Alaska x SSSC Durban gemaakt door AK Bean Brain.

 

Geen gek mooie toppen want best leafy, maar ze zijn wel compact en frosty. Goed bestand tegen bladschimmel en rot. De vuile geuren van de SSSC zijn niet meer te vinden, toch denken we dat van onze 3 vrouwtjes geen enkele echt naar de dope beard stek leunt, in onze zaden kunnen de eigenschappen van deze stek wel terug opduiken in een deel van de planten.

High is aangenaam en sociaal, maar heeft wel een afterhigh.

DBP#3

Sensi Durban

Sensi Durban Poison fems. We gebruikte 4 vrouwtjes.

 

Niet goed tegen bladschimmel, maar best goed tegen rot. Oogst rond 20 oktober. Compacte frosty Durban, maar opnieuw eerder leafy.

High nog niet voldoende getest op dit moment.

 

DBP#4

HQS original

Uit 2 pakjes oud zaad van de HQS 'Durban Poison Amazing Special' dat we nog konden vinden kregen we 2 mannen en 1 vrouwtje. Het vrouwtje is duidelijk anders dan de vervolggeneraties van Apollo’s Durban. Ze ruikt zoet en fruitig, is nog later dan de Apollo’s, maar deze had zelfs met zaad een veel belovende high.

DBP#GHost

De Ghost OG wordt na de Triangle Kush beschouwd als de echte, originele OG Kush. Het S1 zaad werd gemaakt door Cannaventure.

 

Zonder veel hoop zetten we in 2019 drie planten en we werden enorm verrast, dit was de ontdekking van het seizoen: deze oer-Amerikaanse soort was gewoon oogstbaar in ons land én ze was zeer resistent tegen slecht weer. Bovendien maakt ze compacte, frosty toppen.

 

We hadden een groene en een paarse variant, de groene had een stone en was krachtiger. De paarse had een high en werd na de sativa King onze favoriete wiet van 2019. Tweemaal mislukte het stekken van de groene variant, maar de paarse die wortelde wel en die is momenteel aan haar tweede overwintering bezig. De kans dat we hier nog meer kruisingen mee maken is groot.

Stond samen met de Mextiza als enige nog fier te wiegen in de herfstzon op 12 november 2020 terwijl alle rest er maar pips bijstond.

OG Kush staat bekent om zijn floppy structuur en dat heeft onze stek ook, dus toppen en aanbinden is noodzakelijk.

Voor de geïnteresseerden: Cannaventure plant een nieuwe release in januari 2021… Aanrader!

DBP#Mex

Een kruising tussen een Oaxaca Mexicaan en een Nepalese vader gemaakt door Cannabiogen. Dit is de stek die we al het langste bijhouden. Ze viel direct op door haar extreem intense geur die nog het meeste lijkt op een penetrantende citroengeurende allesreiniger. En belangrijk: ze behoudt deze luide geuren als ze droog is, wat niet evident is bij buitensoorten.

De high is zeer potent, een hybrid high die eerder leunt naar sativa. Te intens voor elke dag.

Ze is net oogstbaar in ons klimaat, maar ze eindigt dan wel wat fluffy door het gebrek aan voldoende zon tijdens de laatste 1.5 maand. De kruising met een vroege soort lost dit probleem gedeeltelijk op. We vermoeden dat de kruising met de Sativa King rond 20 oktober oogstbaar zal zijn.

Extreem resistente plant. Nog nooit rot op gezien, zelfs toen we haar lieten staan tot niet op half november.  Zo goed als resistent tegen bladschimmel. Enkel meeldauw kan ze een beetje krijgen, maar dit vormt nooit een probleem.

DBP#Burmese

Burmese

Oude soort van Reeferman die je omverblaast met haar complexe en unieke aroma’s, de high is verrassend sativa voor een soort die eruitziet als een indica. Frosty, niet gek compact, maar er zitten zoveel lagen in die aroma’s!

 

Zeer slecht tegen bladschimmel, maar tegen rot valt het best mee. Oogst eind oktober.

 

Een soort voor de durvers (of de binnenkwekers).