top of page

ONZE

MAN/VROUW

BUITENSOORTEN

 

Deze kruisingen zijn beschikbaar:

De ouders onder deze lijst niet.

Apollo's Durban (IBL)

Apollo's Durban x Apollo's Durban   5 vrouwtjes, 8 mannetjes

DBP#Ghost

Ghost OG (S1) x Apollo's Durban

DBP#Mex

Mextiza x Apollo's Durban

Ultra Early Sativa

UELsativa x (UELsativa x UELbrother)

Maverick

RIP Da'Shadow

Dart

RIP Da'Shadow

MexMav

Mextiza x Maverick F1

Erdbeer

Thanks Knospe!

 

Beschrijving van de gebruikte ouders:

Niet te koop! Enkel de lijst hierboven

Maverick

Als breeder van buitenzaden ben je constant opzoek naar een zeer vroege soort die weinig tot geen compromissen maakt op kwaliteit. Dat is geen makkelijke zoektocht. De kwaliteit van de meeste zeer vroege soorten is gewoonweg niet te vergelijken met soorten die eind september geoogst worden. Of ze zijn luchtig, of leafy, of onstabiel, of stressgevoelig, of hermagevoelig en vaak ruiken ze naar hooi eens geoogst.

Niets van dat alles met de Maverick! Op deze stabiele lijn kan je vertrouwen.

 

We zijn dan ook vereerd dat we het vertrouwen kregen om deze soort te vermeerderen. Aan deze soort werd hard gewerkt in Canada door masterbreeder Da’Shadow, de originele kruising was AutoAffie x EarlyWonderSkunk. Ze bevat niet de typische autoflowergenen dus je kan doorkruisen zonder dat je die vervelende variatie krijgt aan oogsttijden.

 

De soort is hier bij ons oogstbaar rond 7 september. Ze heeft ruwweg 2 pheno’s: de red-type met mangaan bladstelen en -nerven. Deze ziet er het mooist uit en heeft een heel functionele en plezierige high. De groene pheno is meer leafy, iets bossiger en heeft een sterker body effect.

 

OK tegen bladschimmel en OK tegen toprot.  De soort is binnen nogal gevoelig aan meeldauw, maar buiten hebben wij daar nooit last van.  Kortom: niet de resistentie-kampioen, maar oogsten zal je altijd.

De geur is behoorlijk. Geen geurbom zoals onze King’s, maar ver van hooi. Afghaanse geuren: hashy, skunky, earthy.

 

Aangezien het een stabiele soort is, is ze uitermate geschikt om te gebruiken in kruisingen. Om in te schatten wanneer een kruising oogstbaar is, neem je gewoon de helft tussen de moeder en de vader. Onze Mextiza is bijvoorbeeld eind oktober oogstbaar, dus de kruising Mextiza x Maverick verwachten we te kunnen oogsten in de eerste week van oktober.

 

Elke kruising die we aanbieden is ongetest. Maar we hebben al andere kruisingen gezien en hebben vertrouwen in wat we aanbieden.

Dollar King

She got the smells, she got the looks! Stek geselecteerd uit hetzelfde F5 zaad als de Sativa King, maar complexere aroma’s. Citrus blijft het centrale thema, maar dit wordt gecombineerd met chemische tonen en impressies van exotisch fruit. Hoog bag appeal.

Meer info over de King lijn vind je op de pagina van het vrouwelijk zaad.

Zeer frosty, prima compact en oogst rond 25 september. Hybride high die eerder richting sativa leunt.

Vroege King aka. the Prince

Extreem vroeg en enorm compact, dat waren de doelen die we in drie jaar effectief hebben kunnen bereiken met deze lijn.

Het is een S2 generatie van een geselecteerde F4 plant, dat is vergelijkbaar met een F8. De moederstek was een buitenbeentje uit de King of the North zaadkweek, we zijn enorm blij dat we toen de reflex hebben gehad om de plant te stekken. Dat was de allereerste stek die we overwinterd hebben. Bij een S1 bestuif je de stek met zichzelf. Voor de S2 kweekten we circa 20 S1 zaden en hieruit selecteerde we de 3 planten die voldeden aan onze selectie. Deze bestoven we opnieuw met zichzelf om de S2 generatie te krijgen. De planten zijn heel stabiel uit zaad en tot hiertoe hebben we nog geen enkele plant gevonden die niet voldeed aan het vroeg + compact doel.

Oogst van 25 augustus tot 7 september. Deze lijn leunt veel harder tegen de indicakant: bredere bladeren, vuile chemische geuren en een body-high. Als sativafans niet echt onze high want niet sociaal genoeg.

Erdbeer

De echte original Swiss Erdbeer! Een legandarisch Zwitsers ras dat nu, 30 jaar na haar hoogtijden van de legale periode, nergens meer beschikbaar was… tot vandaag!

Dankzij onze Zwitserse vriend die vroeger in de scene actief was, hebben we succesvol een reproductie op poten gezet waardoor dit ras gered is van de vergetelheid. Onze dank is groot tegenover iedereen die dit mogelijk maakte.

Dit ras is zeer waardevol omdat het twee eigenschappen als geen ander weet te combineren: het maakt steenharde toppen en is toch zeer robuust tegen rot. Ongeëvenaard!

De Erdbeer is een stabiele lijn, dit betekent dat het vooral een interessant ras is voor zij die graag zelf wat kruisingen maken. Als je dit niet graag doet raden we de Swiss King aan, die zal als echte F1 hybride een beter resultaat geven dan de pure Erdbeer. De high is namelijk maar zozo.

Oogstbaar eind September met enkele individuen die al rond de 15e klaar zijn.

Update: van een Zwitserse klant kregen we de feedback dat 2/3 van de planten een mooie representatie zijn van de erdbeer. 1/3 van de planten is luchtiger en geeft een lichte high.

Mextiza

Een kruising tussen een Oaxaca Mexicaan en een Nepalese vader gemaakt door Cannabiogen. Dit is de stek die we al het langste bijhouden. Ze viel direct op door haar extreem intense geur die nog het meeste lijkt op een penetrantende citroengeurende allesreiniger. En belangrijk: ze behoudt deze luide geuren als ze droog is, wat niet evident is bij buitensoorten.

De high is zeer potent, een hybrid high die eerder leunt naar sativa. Te intens voor elke dag.

Ze is net oogstbaar in ons klimaat, maar ze eindigt dan wel wat fluffy door het gebrek aan voldoende zon tijdens de laatste 1.5 maand. De kruising met een vroege soort zoals de Maverick lost dit probleem gedeeltelijk op.