Voor je verder gaat...

 

... is het belangrijk om in het achterhoofd te houden:

1. dat wij beter zijn in kweken en selecteren dan in foto's trekken

2. onze foto's zelden van de kruising zijn, maar wel van de moeder

3. dat een deel van de kruisingen nog niet getest zijn, maar in het verleden konden we de uitkomst altijd mooi voorspellen

4. dat de voorraad steeds beperkt is.

5. dat wij nooit kruisingen opnieuw maken. Uitverkocht = voor altijd uitverkocht

... is het leuk te weten dat we voor het eerst echt trots zijn op wat we jullie kunnen aanbieden.

We hebben 3 seizoenen op rij veel pech gehad waardoor we niet konden aanbieden wat we echt wilden.

Wat je hieronder terugvindt is eindelijk de kwaliteit waar we fier op zijn.

ONZE

VROUWELIJKE BUITENSOORTEN

Deze kruisingen zijn te koop:

De ouders onder deze lijst niet.

Chem King

Dollar King x Crème de la chem auto F1 ♀

 

Chem Prince - uitverkocht

Vroege King x Crème de la chem auto F1 ♀

Thai Prince - uitverkocht

Vroege King x Wild Thailand Ryder auto F1 ♀

Thai King D

Dollar King x Wild Thailand Ryder auto F1 ♀

 

Thai King S

Sativa King x Wild Thailand Ryder auto F1 ♀

Guerilla Thai King - uitverkocht

(Guerilla Gold x King of the North) x Wild Thailand Ryder auto  ♀

 

Thai Swiss Prince- uitverkocht

(Erdbeer x Vroege King) x Wild Thailand Ryder auto ♀

Thai Freeze  

Freezeland x Wild Thailand Ryder auto F1 ♀

Mex King

Sativa King x Mextiza ♀

Zeer interessant voor wie niet bang is van een oogst eind oktober.

Essix - uitverkocht

S1 zaad ♀ van een geselecteerde S6-moeder.

Beschrijving van de gebruikte ouders:

Niet te koop! Enkel de lijst hierboven

King of the North algemeen

Kort samengevat is de King alles wat een binnensoort moet zijn: mooi, luide geuren en sterke high. Met dat verschil dat je de King gewoon buiten kan kweken. De ontmoeting met deze variëteit in 2015 was een mijlpaal. Daarvoor hadden we al een grote kwaliteitsstap gemaakt door van Deense naar Canadese genetica over te schakelen.  Maar de King of the North verblufte iedereen die het mocht meemaken. Wat buitenwiet heel vaak mist zijn de overweldigende aroma’s en de bag appeal, maar de King is net heel luid en eye-catching.

De originele kruising is Ultra Early Love (of UEL) van Reeferman. We zijn de vrienden die deze soort vereeuwigden en ons toevertrouwden enorm dankbaar. You know who you are, thanks guys! Volgens Reeferman is dit een Colombian Gold x G13, maar wij vermoeden dat er toch nog wat anders bij zit ook. Wat het ook moge zijn, het is goud en dat is wat telt.

Je kan soorten vinden die beter zijn tegen rot, maar dan verlies je andere kwaliteiten. In slecht weer zal je hoogstwaarschijnlijk wat plekjes moeten weghalen, maar 70% oogsten dat lukt altijd. Als je op een plaats veel last hebt van bladschimmel/leaf septoria dan moet je ook uitkijken, want zoals zo vele soorten is de King niet resistent.

Ook de opbrengst per plant is bij de pure King aan de lage kant, maar dit is meestal opgelost met een kruising.

De ene King is de andere niet, er is nog interessante variatie. Hieronder vind je de verschillende lijnen waarmee we werken. Belangrijk op te merken is dat deze niet puur beschikbaar zijn en ook nooit zullen komen, kruisingen dat is de echte kracht van de King.

Vroege King aka. the Prince

Extreem vroeg en enorm compact, dat waren de doelen die we in drie jaar effectief hebben kunnen bereiken met deze lijn.

Het is een S2 generatie van een geselecteerde F4 plant, dat is vergelijkbaar met een F8. De moederstek was een buitenbeentje uit de King of the North zaadkweek, we zijn enorm blij dat we toen de reflex hebben gehad om de plant te stekken. Dat was de allereerste stek die we overwinterd hebben. Bij een S1 bestuif je de stek met zichzelf. Voor de S2 kweekten we circa 20 S1 zaden en hieruit selecteerde we de 3 planten die voldeden aan onze selectie. Deze bestoven we opnieuw met zichzelf om de S2 generatie te krijgen. De planten zijn heel stabiel uit zaad en tot hiertoe hebben we nog geen enkele plant gevonden die niet voldeed aan het vroeg + compact doel.

Oogst van 25 augustus tot 7 september. Deze lijn leunt veel harder tegen de indicakant: bredere bladeren, vuile chemische geuren en een body-high. Als sativafans niet echt onze high want niet sociaal genoeg.

Sativa King

Zalige zomerse high! Dat is het enige waarop deze stek geselecteerd is uit F5 zaad van de moeders met onze favoriete high.  Mooi meegenomen is dat dit lang niet haar enige kwaliteiten zijn:

Oogst op 20-25 september, sterke frisse citrus aroma’s, frosty. Hadden we al gezegd dat de high top notch is?

Dollar King

She got the smells, she got the looks! Stek geselecteerd uit hetzelfde F5 zaad als de Sativa King, maar complexere aroma’s. Citrus blijft het centrale thema, maar dit wordt gecombineerd met chemische tonen en impressies van exotisch fruit. Hoog bag appeal.

Zeer frosty, prima compact en oogst rond 25 september. Hybride high die eerder richting sativa leunt.

Erdbeer

De echte original Swiss Erdbeer! Een legandarisch Zwitsers ras dat nu, 30 jaar na haar hoogtijden van de legale periode, nergens meer beschikbaar was… tot vandaag!

Dankzij onze Zwitserse vriend die vroeger in de scene actief was, hebben we succesvol een reproductie op poten gezet waardoor dit ras gered is van de vergetelheid. Onze dank is groot tegenover iedereen die dit mogelijk maakte.

Dit ras is zeer waardevol omdat het twee eigenschappen als geen ander weet te combineren: het maakt steenharde toppen en is toch zeer robuust tegen rot. Ongeëvenaard!

De Erdbeer is een stabiele lijn, dit betekent dat het vooral een interessant ras is voor zij die graag zelf wat kruisingen maken. Als je dit niet graag doet raden we de Swiss King aan, die zal als echte F1 hybride een beter resultaat geven dan de pure Erdbeer. De high is namelijk maar zozo.

Oogstbaar eind September met enkele individuen die al rond de 15e klaar zijn.

Guerilla Gold

In het verleden zijn er verschillende lijnen uitgebracht. Wij gebruiken de GG2 van Highrise seeds en de GG5 van White Buffalo seeds.

De GG2 is het resultaat van 3 jaar extreme selectie door in een veld van circa 100 planten. Enkel de beste 3 planten werden uitgekozen om mee verder te kweken. Ondertussen is het de oermoeder van vele gerenommeerde buitensoorten, wegens de stabiele lijn zeer geschikt voor hybrids mee te maken die in tegenstelling tot vele Denen gevuld zijn met compacte toppen, vroeg afbloeien en tamelijk rot bestendig zijn. Weinig knipwerk. Oogst mid-eind september.

GG5 is GG3xGG2.

 

De GG is vooral interessant om haar opbrengst potentieel. Ze maakt veel dikkere toppen dan de King. Meer bulky. Ze heeft wel meer blad in haar toppen.

Aangezien het al lang geleden is dat de eerste GG zaden verkocht werden in het mannelijk/vrouwelijk is het nuttig op te merken dat het zeer belangrijk is om een goede lijn te bemachtigen. Er drijven veel zaadlijnen rond die de glorie van de GG niet meer vatten doordat ze niet voldoende geselecteerd zijn. De original gangster is compact en zeker niet fluffy, niet bepaald leafy en ok tegen rot.

x Crème de la chem auto

zaden.jpg

De Creme de la chem is een chemdog auto van het gerenommeerde Mephisto genetics. Het is een van de absolute toppers uit hun gamma. We hebben de auto echter nog niet buiten getest.

Duidelijk meer een indica profiel. Mooie toppen. Je kan veel feedback online terugvinden.

 

We gebruikten vrouwelijk stuifmeel van deze auto om een aantal kruisingen mee te maken. De combinatie met een buitensoort is hoogstwaarschijnlijk een week vroeger oogstbaar dan de moeder. We hebben nog geen enkele F1 kruising met deze auto getest dus het is belangrijk te weten dat de F1’s ook geen dag vroeger kunnen zijn dan de moeder of als we geluk hebben net 2 weken vroeger.

 

Het kruisen van een binnensoort met een auto noemt men tegenwoordig ‘fast version’, ‘early’ of iets anders. Het kruisen van een echte buitensoort met een auto vinden wij een betere tactiek. Je kan dan soms al eind Augustus oogsten, maar de meeste zitten midden september. Bovendien zijn veel van de fast versions best leafy, niet gek compact of niet goed tegen rot.

x Wild Thailand Ryder auto

De Wild Thailand Ryder van world of seeds hebben we al verschillende jaren buiten getest en we hebben er nog nooit rot op gehad. Dat is spectaculair voor een autoflower.

 

Ze is zeer frosty met exotische geuren, maar buiten wordt ze niet gek compact. Dit verdwijnt bij een F1 met compacte buitensoorten.  Hybrid high die eerder leunt naar de sativa zijde. Verwacht zeker geen pure Thai ondanks de naam.

 

Een eerdere versie van de Thai King werd al getest en excellent bevonden (zie 2 laatste foto's). De oogstdatum was in vele gevallen dezelfde als de King moeder, soms wat vroeger. Dus verwacht je best aan dezelfde oogstdatum met de F1’s van het Wild Thailand Ryder stuifmeel. Als het dan toch vroeger is, is dat mooi meegenomen.

Mextiza

Een kruising tussen een Oaxaca Mexicaan en een Nepalese vader gemaakt door Cannabiogen. Dit is de stek die we al het langste bijhouden. Ze viel direct op door haar extreem intense geur die nog het meeste lijkt op een penetrantende citroengeurende allesreiniger. En belangrijk: ze behoudt deze luide geuren als ze droog is, wat niet evident is bij buitensoorten.

De high is zeer potent, een hybrid high die eerder leunt naar sativa. Te intens voor elke dag.

Ze is net oogstbaar in ons klimaat, maar ze eindigt dan wel wat fluffy door het gebrek aan voldoende zon tijdens de laatste 1.5 maand. De kruising met een vroege soort lost dit probleem gedeeltelijk op. We vermoeden dat de kruising met de Sativa King rond 20 oktober oogstbaar zal zijn.

Essix

S6 moeder geselecteerd uit paar honderd planten door een bevriende guerilla artiest uit de UK. Deze werd bestoven met haarzelf (S1) om zo de grootste kans te hebben om haar unieke eigenschappen te behouden in het nageslacht.

 

Groeit uit tot een forse, gezonde plant met twee zeer interessante eigenschappen: ze is enorm robuust tegen rot en schimmel en weet dit te combineren met compacte knoppen die zich vlot laten knippen. De moeder was oogstbaar 1-7 oktober, maar we kregen al te horen dat de planten uit het zaad eind september al omkunnen.

 

Visueel een mooi eindresultaat, maar de high is haar zwakte. Het is een aangename hoofd high met weinig body, fijn voor sociale aangelegenheden. Jammer genoeg is de duur van de high best kort en zijn er weinig aroma’s te bespeuren.

 

Kortom: een echt basisras voor zij die zekerheid verkiezen boven premium eindresultaat.

Freeze 14okt (4).JPG

Freezeland

Onze genetica kwam van Jaysprout van Boreal Genetics.

Freezeland is een van de oersoorten uit Canada. Met Freezeland ben je zeker van een mooie oogst. Worden grote robuuste planten met mooie toppen. 

Aroma's zijn aangenaam, de compactheid is OK. Maar voor beide aspecten is onze King wel beduidend beter. Freezeland geeft grotere planten en toppen.

Oogst rond 10 oktober.